Over mij
Ik stel me graag aan je voor
Zoals mijn naam al aangeeft, kom ik uit een Franse familie waar ik de Franse cuisine al met de paplepel ingegoten kreeg. Het is dan ook geen verrassing dat ik me altijd met de ontwikkeling van wijn en de combinatie met verfijnde gerechten bezig houd.
Tijdens mijn Hoge Hotelschool periode, heb ik in sterren restaurants als ’t Ganzenest en Calla’s, nauw samengewerkt met chefs en sommeliers. Dit was een prachtige en leerzame periode waar mijn smaakpapillen werden uitgedaagd en mijn interesse in wijn werd aangewakkerd!
Uiteindelijk heb ik voor diverse wijnimporteurs gewerkt waar ik het vak echt geleerd heb. Tijdens mijn wijn (en spijs) proeverijen trainde ik sommeliers, ondernemers en consumenten.
De laatste jaren heb ik in Zuid-Afrika gewoond en heb ik daar de Diploma Course van de grootste internationale vinologen opleiding W.S.E.T. behaald. Tijdens deze studie heb ik uiteenlopende wijngaarden in en rondom Kaapstad bezocht.
Fantastisch om te zien hoe de Zuid-Afrikaanse wijnstijl verandert en de wijngaarden zich steeds meer verplaatsen naar koelere gebieden aan de kust. Hier kwam ik, onder het genot van een glas Pinot Noir uit Elgin, op het idee van “Boîte à vin de Madeleine”.
Nu ik weer terug ben in Nederland, met mijn diploma in the pocket, is het tijd om mijn kennis in de praktijk te brengen.
Domaine Madeleine is het resultaat waarin ik door persoonlijk contact de wijnbeleving van anderen wil vergroten.
zie hier mijn beknopte wijn cv
La vie de vin, santé!
Madeleine